שקשוקה עם רוטב נפוליטנה
אוהבים את השקשוקה שלכם חריפה יותר? השתמשו ברוטב ארבייטה. אוהבים את השקשוקה שלכם סופר-חריפה? הוסיפו למתכון פלפל חריף קצוץ.
מצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות גדולות
2 שיני שום פרוסות
1 צנצנת רוטב פסטה נפוליטנה (או ארבייאטה לשקשוקה פיקנטית יותר)
מלח
4 ביצים טריות
-
מחממים שמן זית במחבת קטנה בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית.
-
מטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל ומטגנים ביחד עוד 2-3 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים ביחד עוד 2-3 דקות.
-
יוצקים למחבת את רוטב הפסטה, מביאים לרתיחה עדינה ומערבבים מידי פעם.
-
לאחר כ-5 דקות כשרואים שהרוטב החל לאבד נוזלים, יוצרים גומות קטנות ושוברים לתוכן את הביצים.
-
מי שאוהב ביצים רכות יחכה עד שהחלבון ייקרש והחלמון יהיה נוזלי, מי שלא, יחכה עוד קצת עד שגם החלמון ייקרש מעט