שומן רווי ושומן בלתי רווי – הכל על שמנים בחטיפים
כולם יודעים ששומן זה משמין, אך האם כל שומן הוא לא בריא? לא בהכרח. השומנים מתחלקים לכמה סוגים: כשנפוצים שבהם הם: שומן רווי, שומן בלתי רווי ושומן טרנס.
שומן רווי הוא שומן שמגיע בעיקר מהחי (אך נמצא גם בכמויות קטנות במזונות מהצומח), לשומן מסוג זה יש נטייה להיות מוצק בטמפרטורת החדר ותכונה זו הופכת אותו למסוכן לבריאות האדם, כי הוא יכול לסתום את העורקים ולהוביל למחלות לב.
שומן בלתי רווי הוא שומן שמגיע בעיקר מהצומח (שמן קנולה, שמן זית, אגוזים, שקדים, גרעינים וכו'). שומן זה בד"כ נוזלי בטמפרטורת החדר ולכן אינו גורם לסתימה של העורקים ולא מהווה גורם סיכון למחלות לב. יש אפילו מחקרים שמראים שחלק מהמזונות המכילים שומן זה מפחיתים סיכון למחלות לב. שומן זה נחשב בריא יותר אך פחות שימושי בתעשייה שלרוב יש צורך בשומן מוצק יותר כדי ליצור חטיפים אווריריים ופריכים.
שומן טרנס – שומן זה הוא למעשה שומן שלא נמצא בטבע באופן טבעי, אלא מיוצר ע"י שינוי ועיבוד של שומן בלתי רווי על מנת להפוך אותו למוצק ונוח יותר לשימוש בתעשייה. כשהוחל השימוש בשומן טרנס לה היה ידוע הסכנות שבו, אך לאחר מספר שנים מחקרים גילו לנו ששומן זה אפילו פחות בריא לגוף משומן רווי וגורם גם כן לסתימת עורקים.
תעשיית החטיפים נשארה בבעיה מצג אחד יש רצון להפוך חטיפים ליותר בריאים ולכן המטרה היא הפחתת שימוש בשומן רווי ושומן טרנס. מנגד שומן בלתי רווי פחות מתאים לתעשייה זו.
אז איך פתרנו את הבעיה? בעזרת ייצור חטיפים שהם לא מטוגנים ולא אפויים – אלא מותפחים. החטיפים המותפחים עוברים התפחה בלחץ ובתהליך זה כמעט ואין צורך בשימוש בשומן. התוצאה היא חטיפים טעימים ובריאים יותר!
נסו את חטיפי אייר פופס המותפחים שלנו, עם 60% פחות שומן לעומת מוצרים מטוגנים ואפויים.
מאת מיכל אהרונסון, דיאטנית קלינית