קנלוני ים תיכוני
למלית:
1 חבילת קנלוני ברילה
250 גרם גבינה למילוי ללא טעם ( כנען\ טוב טעם)
100 גרם מוצרלה מגוררת
2 כוסות תרד (לפני אידוי)
1 ביצה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב הבשמל:
50 גרם חמאה
רבע כפית מלח
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
לציפוי:
100 גרם גבינת פרמז'ן
חצי כוס זיתי קלמטה חתוכים
2 כפות עלי אורגנו טריים
קערית עם 5 כפות פירורי לחם מעורבבים עם 2 כפות שמן זית וכפית שום גבישי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית
2. ממלאים בעזרת כפית או שקית אוכל את הצינורות ומניחים בתבנית משומנת חסינת חום.
3. מכינים את הבשמל : במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים מלח ואגוז מוסקט. מערבבים ומוסיפים קמח עד לקבלת צבע אגוזי ואז מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב עד לקבלת רוטב סמיך.
4. יוצקים את הרוטב על גלילי הקנלוני ומפזרים פירורי לחם, זיתים, אורגנו וגבינת פרמז'ן.
5. אופים מכוסה בחום של 180 מעלות 15 דקות ואז מסירים את הכיסוי לאפייה של 15 דקות עד להשחמה