פסטה פפרדלה ומיקס פטריות | המתכון המוכר והמשודרג
המרכיבים
1 חבילה פפרדלה ביצים, ״ברילה״
700 גרם תערובת פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, שי- מג'י)
5 שיני שום
1 גזר בינוני
1 בצל קטן
5 כפות שמן זית כתית מעולה
מעט פטרוזיליה לקישוט
מלח, פלפל
ההכנה
1. קוצצים את הירקות: קולפים את הבצל והגזר וקוצצים. חותכים גס את הפטריות.
2. במחבת גדולה ורחבה מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמשתחררת ארומה. ממליחים. מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומבשלים עד שהגזר מתרכך.
3. בסיר נוסף מחממים 5 כפות שמן זית. קולפים את שיני השום ומועכים אותן בידית של סכין רחבה. מטגנים קלות בשמן ונזהרים לא לשרוף. מוציאים את שיני השום ומעבירים למחבת עם הגזר.
4. מגבירים את הלהבה בסיר השמן ומכניסים את הפטריות לטיגון עד שהן מזהיבות ונחרכות, אבל לא מפרישות נוזלים. מעבירים למחבת הגדולה.
5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים מיד למחבת הגדולה. מערבבים בעדינות, מתקנים תיבול ומגישים.
ניתן להוסיף שמן זית כמהין בסוף לטעם.