פיצה פסטו
חומרים ל-4 פיצות:
500 גרם קמח (עדיף קמח לפיצה)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
300 מ״ל (כוס ורבע) מים חמימים
1 כף שמן זית
למריחה על הבצק:
6-8 כפות פסטו ברילה
200 גרם מוצרלה פרוסה או מגוררת גס
פרוסות של עגבנייה, עלי בזיליקום
ואפשר לגוון עם: פרוסות של ירקות אחרים כמו זוקיני, פטריות, פלפלים
1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים (הכל מלבד המים והשמן) בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה, כדקה. מוסיפים את המים בפעם אחת, מערבלים לקבלת כדור בצק. לשים אותו עוד 5 דקות במהירות בינונית.
2. משמנים את התבנית ואת פני הבצק ,מכסים בניילון נצמד, מניחים מעל מגבת (שמרים אוהבים חושך) ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק ל-4, אם יש צורך מקמחים מעט. מכדררים כל חלק ומניחים לחצי שעה.
4. בינתיים מחממים תנור ל-240 מעלות (מומלץ בתוכנית פיצה או בתוכנית של חום עליון וחום תחתון), מרפדים תבנית פיצה או תבנית תנור בנייר אפייה.
5. מרכיבים את הפיצה ואופים: מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ככל שאפשר. מורחים פסטו על הבצק כך שיכסה את כולו, מפזרים מעל מוצרלה פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום. אופים 10-12 דקות או עד ששולי הפיצה שחומים והגבינה מבעבעת.