פאי פנה ללא גלוטן עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית
ל-6 מנות
100 גרם ברילה פנה ללא גלוטן, מבושלת אל דנטה, לפי ההוראות על גבי החבילה
1 פלפל אדום גדול
1 כף שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין טריים
1 שן שום כתושה
10 עלי בזיליקום קצוצים
3 ביצים
250 גרם שמנת מתוקה 32-38% שומן
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
100-150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. כשהוא חם, מניחים פלפל אדום על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. מעבירים לשקית ניילון (או קופסה) אחרי הצלייה בתנור וסוגרים. אחרי שהפלפל מצטנן ונוח למגע מוצאים מהשקית, מסירים את הקליפה, מוצאים את הזירעונים וחותכים לקוביות. מערבבים את קוביות הפלפל עם שמן זית, מלח, פלפל, עלי טימין ושום. מניחים בצד.
2. בקערה מערבבים את הביצים עם השמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3. בתחתית תבנית הפאי יוצקים שכבה אחידה מבלילת השמנת והביצים (¼ מהכמות). מפזרים מעל את הפסטה ומסדרים את קוביות הפלפל, וגבינה בולגרית. מעל מפזרים חצי מכמות עלי הבזיליקום. מוסיפים מעל את יתרת הבלילה בצורה אחידה ומוסיפים את יתרת עלי הבזיליקום. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים 30- 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומתקבל גוון זהוב מעלה.