עוף חגיגי ממולא
1 עוף שלם ללא עצמות
למילוי
חצי חבילה של קוסקוס בינוני מאסטר שף
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה.
6 עלי נענע קצוצים.
1 בצל קטן קצוץ דק
רבע קילו בשר טחון
1 גזר מגורד
למרינדה
1כף גדושה תבלין גריל עוף,
1 כפית אבקת מרק עוף
רבע כוס שמן,
רבע כוס מים,
2 כפות טריאקי מאסטר שף,
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
חצי כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
תוספת
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים גדולים פרוסים
5 שיני שום
2-3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
מתכון לראש השנה של יונית צוקרמן – מלכת המטבח
1. מכינים את המילוי: שמים בקערה חצי חבילה של קוסקוס בינוני עם כוס מים רותחים, כף שמן, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום ומערבבים. אין צורך בהשריה כמו שמכינים קוסקוס רגיל כי הוא נכנס לאפיה
2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים היטב.
3. פותחים את בטן המילוי של העוף ומממלאים את העוף בתערובת שהכנו.
4. בעזרת חוט שפגט קושרים את העוף .
5. מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומברישים את העוף מכל הצדדים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
6. מניחים על התבנית בצל פרוס ומעליו מניחים את העוף. את תפוחי האדמה, העגבניות והשום מעבירים במרינדה שנשארה ומפזרים בתבנית, מסביב לעוף.
7. עוטפים את העוף בנייר אפיה ומעליו נייר כסף.
8. אופים חצי שעה בתנור מצב טורבו 200 מעלות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.
9. מורידים את נייר הכסף. מברישים את העוף בנוזלים שבתבנית ואופים ללא כיסוי עשר דקות או עד שהעוף שמזהיב יפה.