סלט פסטה קפרזה
מצרכים:
חצי חבילה (250 גרם) פסטה פנה טריקולור ברילה
2 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי בשלל צבעים (אדום, צהוב, כתום, מפוספסות)
מלח ופלפל שחור גס
1 כפית מייפל או סילאן
1 קופסה (250 גרם) כדורי מיני מוצרלה
1/2 צרור עלי בזיליקום
50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת דק או גילופי פרמזן
לרוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף מייפל או סילאן
מיץ מ-1/2 תפוז
מלח
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.מסננים ומצננים את הפסטה.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את העגבניות, כשהן שלמות, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים. מזלפים באמצע הטיגון סילאן ומתבלים במלח ופלפל שחור. חשוב לעצור את הטיגון לפני שהן מאבדות לגמרי את צורתן.
- בקערה גדולה שמים את הפסטה, העגבניות הצלויות, המוצרלה ועלי הבזיליקום.
- בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים בעדינות.
- מפזרים גבינת פרמזן ומגישים בטמפרטורת החדר.