סלט פסטה עם ברוקולי ועגבניות צלויות
250 גרם (חצי חבילה) פסטה פוזוילי אקדמיה ברילה
250 גרם עגבניות שרי
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
1 מלפפון קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן בזיליקום קצוץ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
להגשה: שבבי פרמז'ן
- מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי ומסדרים על תבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל מעט סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה,
- בזמן שהעגבניות נאפות מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. 5 דקות לפני הסוף מוסיפים לסיר הפסטה את פרחי הברוקולי. כשהפסטה מוכנה מסננים ומקררים.
- מערבבים את כל שאר המרכיבים, מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל שבבי פרמזן.