סלט פנה ללא גלוטן | גם טעים, גם ללא גלוטן
המרכיבים
1 חבילה פנה ללא גלוטן, "ברילה"
2 פקעות שומר
3 גבעולי סלרי
1 גזר קטן חתוך לעיגולים
70 גרם גבינת פרמזן
100 גרם אגוזי מלך
4 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל
ההכנה
1. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר. מוסיפים כפית מלח ומבשלים את הפנה ללא גלוטן עד לדרגת אל דנטה. מסננים, ושוטפים תחת זרם מי ברז קרים. מעבירים לקערת הסלט.
2. שוטפים את השומר והסלרי היטב. קולפים את שורשי הסלרי, וקוצצים לקוביות קטנטנות. חותכים את השומר לרבעים, ובאמצעות קולפן מגלחים רצועות. מוסיפים לקערת הפסטה.
3. מוסיפים 4 כפות שמן זית, ובאמצעות 2 כפות עץ מקפיצים את הפסטה והירקות בקערה. מתבלים במלח ופלפל.
4. לפני ההגשה: באמצעות קולפן מגלחים רצועות פרמזן דקיקות לסלט. שוברים ביד את אגוזי המלך ומפזרים מעל.