שסטוביץ ממתכוני החרדל

ממתכוני החרדל

04-02-2015

החרדל מעניק טוויסט עז לכל כריך, בעיקר כריכי בשר (כריכי רוסטביף, פסטרמה וכו'). בשנים האחרונות החלו לתבל את החרדל בדבש שמוסיף לו מתיקות, עשבי תבלין, פירות ועוד – מה שמגדיל את מגוון השימושים.

מלבד היותו ממרח המוסיף פיקנטיות וחריפות לכל כריך, הוא משמש כרכיב חשוב ברטבים ובמרינדות. כמה מתכונים בסיסיים:

 

רוסטביף – בקערית קטנה הניחו 3 כפות חרדל חלק, 2 כפות שמן זית, וערבבו מרקם אחיד. את המשחה הזו מרחו יפה על נתח רוסטביף במשקל 1.5 ק"ג ופזרו מעל מחטי רוזמרין. צלו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך רבע שעה, הורידו את החום ל-180 והמשיכו לצלות עוד 20 דקות.

 

רוטב ויניגרט – היחס הקלאסי הנצחי הוא: 1/4 חומץ 3/4 שמן וכף גדושה של חרדל שקושר את הנוזלים. מכניסים לצנצנת ומנערים היטב. את הרוטב מכינים לפחות שעה לפני ההגשה. מכאן אפשר להתחיל לשחק: להחליף חלק מהחומץ לבלסמי, להוסיף מעט דבש, עשבי תבלין ועוד.

 

מתבל – רוטב נפלא שמלווה לביבות בטטה או כרובית, סתם רצועות ירקות טריים או מבושלים. יוצקים לקערית גביע יוגורט 3% שומן, מוסיפים מלח, כפית חרדל, ומערבבים היטב. המהדרין יגזזו עירית מעל.

 

 

 

 

 

 

הירשמו לניוזלטר!
רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

 
טואלטיקה
עדכונים שוטפים
על עולם טיפוח
הפרט והבית
בחר
 
יופי וקוסמטיקה
עדכונים שוטפים על
החדש והנוצץ
ופעילויות שאתם
חייבים לדעת עליהן
בעולם היופי
בחר
 
מזון
עדכונים חמים על
מוצרים חדשים,
פעילויות מדליקות
ומתכונים שווים בעולם
הקולינריה
בחר
 
קמעונאים
עדכונים שוטפים על
מוצרים חדשים,
פעילויות שיווקיות
ומידע קמעונאי חשוב
בחר

* ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
 קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

הרשמו לניוזלטר