שסטוביץ איפה נולד הדיז'ון?

איפה נולד הדיז'ון?

04-02-2015

בטח תאמרו, בחבל דיז'ון שבצרפת. אז זהו, שלא.

 

הפרחים הצהובים עם הארומה החריפה התגלו בחפירות בצפון אירופה, עם תירוך של למעלה מ-6,500 שנה. פרחי החרדל היו מוכרים בסין, כבר לפני 3000 שנה. הסינים נהגו ליצור מהם מעין מתבל, במתכון פשוט: הם טחנו את זרעי הפרחים וערבבו עם חומץ שהפיקו מענבים. החרדל מוזכר במשנה ובתלמוד כתבלין, "מתנות כהנה אינן נאכלות אלא בחרדל" (מסכת חולין פ"י).

 

במאה ה-14 הדוכס של בורגונדי גילה לצרפתים את החרדל, וב-1930 הוא נרשם באופן רשמי כמוצר מדיז'ון. מכאן אפשר למנות שלוש תחנות חשובות בהתפתחות החרדל התרחשו בחבל דיז'ון: ייצור חומץ שהיווה את הבסיס לחרדל, פיתוח מכונה שמפרידה את הזרעים ומעבר מייצור ידני לייצור תעשייתי. זה קרה במהלך המאה ה-19. ב-1930 החלו מפרסמים לעשות שימוש בחבל הארץ כמנוף לפרסום, בדיוק כמו שעשו עם ליקר האוכמניות קרם דה-קסיס.

 

    הירשמו לניוזלטר!
    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!
    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.
    הרשמו לניוזלטר