איפה נולד הדיז'ון?
בטח תאמרו, בחבל דיז'ון שבצרפת. אז זהו, שלא.
הפרחים הצהובים עם הארומה החריפה התגלו בחפירות בצפון אירופה, עם תירוך של למעלה מ-6,500 שנה. פרחי החרדל היו מוכרים בסין, כבר לפני 3000 שנה. הסינים נהגו ליצור מהם מעין מתבל, במתכון פשוט: הם טחנו את זרעי הפרחים וערבבו עם חומץ שהפיקו מענבים. החרדל מוזכר במשנה ובתלמוד כתבלין, "מתנות כהנה אינן נאכלות אלא בחרדל" (מסכת חולין פ"י).
במאה ה-14 הדוכס של בורגונדי גילה לצרפתים את החרדל, וב-1930 הוא נרשם באופן רשמי כמוצר מדיז'ון. מכאן אפשר למנות שלוש תחנות חשובות בהתפתחות החרדל התרחשו בחבל דיז'ון: ייצור חומץ שהיווה את הבסיס לחרדל, פיתוח מכונה שמפרידה את הזרעים ומעבר מייצור ידני לייצור תעשייתי. זה קרה במהלך המאה ה-19. ב-1930 החלו מפרסמים לעשות שימוש בחבל הארץ כמנוף לפרסום, בדיוק כמו שעשו עם ליקר האוכמניות קרם דה-קסיס.