לינגוויני (בבטה) "כרובית בולס"
ל-4-6 מנות
לקציצות (25 קציצות קטנות)
500 גרם כרובית (כרובית קטנה, כ-3 וחצי כוסות פרחי כרובית), מפורקת לפרחים.
1 ביצה
1 וחצי כוסות פירורי לחם + עוד במקרה הצורך
¾ כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
¾ כוס גבינת פרמזן מגורדת
מלח, פלפל
שמן קנולה לטיגון
לפסטה ולרוטב
1 חבילת בבטה (לינגווני) ברילה (500 גרם)
2 מיכלים (800 גרם) רוטב ברילה פומודורו
לפיזור מעל
גבינת פרמזן, עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פרחי הכרובית במים עד ריכוך כ 25 דקות (נועצים עם מזלג לבדוק) מסננים היטב.
2. טוחנים במעבד מזון את הכרובית למרקם חלק. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מומלץ להוסיף את פירורי הלחם בהדרגה. מערבבים היטב. מניחים בצד ל 20-30 דקות. הערה: התערובת צריכה להתגבש, כשמערבבים את התערובת בידיים ניתן להרגיש שהיא הופכת למוצקה יותר ומתגבשת היטב. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.
3. יוצרים כדורים קטנים ( בגודל פינג פונג) ומשטחים אותם מעט.
4. מחממים מעט שמן במחבת. כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה. הופכים בעדינות עם תרווד. מעבירים לנייר סופג, מניחים בצד.
5. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
6. במקביל מחממים מיכל וחצי רוטב ברילה בסיר רחב ושטוח ואת שאר הכמות בסיר שטוח אחר. מעבירים את הפסטה המסוננת אל הסיר הראשון, מערבבים היטב שכל הפסטה תספוג את הרוטב. את הקציצות מעבירים לסיר השני ומבשלים כדקה בלבד ברוטב.
7.. מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה. מחלקים את הקציצות, מפזרים גבינת פרמזן ועלי בזיליקום לפי הטעם.