לזניה עם בטטה, גבינות ותרד
מצרכים ל-2 תבניות בגודל 30X40
1 חבילה עלי לזניה ברילה
2 בטטות, קלופות
1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה
1/2 קופסה גבינת שמנת
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל
1 ביצה
1 כף קמח
3 שיני שום, כתושות
1/2 שקית עלי תרד
1 ו-1/2 צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה
- בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פטה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, פרמזן, ביצה, קמח, שום כתוש, מלח ופלפל.
- קוצצים דק את התרד ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.
- פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד.
- בתבנית מלבנית שמים 2-3 כפות רוטב עגבניות ומפזרים על החלק התחתון.
- מניחים עלי לזניה אחד ליד השני ומניחים מעל, בשכבה ישרה 1/3 מכמות הגבינות.
- יוצקים 1/3 מכמות רוטב העגבניות וחוזרים על השלבים כשהפעם במקום פסטה מניחים שכבת פרוסות בטטה. חוזרים שוב על השלבים. מסיימים עם רוטב עגבניות ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת.
- מחממים תנור ל- 180 מעלת.
- אופים במשך 40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.