שסטוביץ לזניה ירוקה עם תרד וגבינות

לזניה ירוקה עם תרד וגבינות

(ציון 93)

לרוטב:

400 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר ומסונן מנוזלים

3 קופסאות של קוטג׳ 5% (סה״כ 750 גרם)

1 ביצה

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

3 שיני שום כתושות

⅓ כוס שמנת לבישול

100 גרם מוצרלה מגוררת

לשכבות הלזניה:

1 חבילת עלי לזניה ברילה

150 גרם מוצרלה

200 גרם גבינת עיזים רכה בגליל, חתוכה לפרוסות.

⅓ כוס שמנת לבישול

מתכון וצילום: אפרת ליכטנשטט 

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בגודל 18/30 ס״מ.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.
  3. מרכיבים את הלזניה: 
  4. מניחים שכבה של דפי לזניה על התחתית ועליה שליש מכמות הרוטב. מפזרים מוצרלה מגוררת ומוסיפים שכבת דפי לזניה. מוסיפים שליש נוסף מהרוטב ועליו מסדרים פרוסות של גבינת עיזים. מכסים בעלי לזניה וממשיכים עם החלק האחרון של הרוטב, מוצרלה מגוררת ושוב עלי לזניה.
  5. לסיום מרטיבים את השכבה העליונה בשליש כוס שמנת ומפזרים מוצרלה על החלק העליון.
  6. משמנים היטב יריעת נייר כסף ומכסים בעדינות את הלזניה עם החלק המשומן כלפי מטה (בצורה זו הנייר לא נדבק לגבינה). אופים 40 דקות, מסירים את הנייר כסף ואופים 10 דקות נוספות עד שהגבינה משחימה מעט.
  7. שומרים בקירור עד 5 ימים.
הירשמו לניוזלטר!
רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

 
טואלטיקה
עדכונים שוטפים
על עולם טיפוח
הפרט והבית
בחר
 
יופי וקוסמטיקה
עדכונים שוטפים על
החדש והנוצץ
ופעילויות שאתם
חייבים לדעת עליהן
בעולם היופי
בחר
 
מזון
עדכונים חמים על
מוצרים חדשים,
פעילויות מדליקות
ומתכונים שווים בעולם
הקולינריה
בחר
 
קמעונאים
עדכונים שוטפים על
מוצרים חדשים,
פעילויות שיווקיות
ומידע קמעונאי חשוב
בחר

* ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
 קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

הרשמו לניוזלטר