לזניה חצילים, עגבניות, ביצים קשות, תרד ורוטב פומדורו
1 חציל גדול
רבע כוס שמן זית
מעט מלח גס
6 עגבניות תמר קלופות
12 עלי מרווה
12 עלי בזיליקום
3 שיני שום
5 ביצים קשות מבושלות במי מלח וקלופות.
לקרם תרד: 1 ק"ג תרד, 50 גרם פרמזן, 1 שן שום
מלח פלפל
1 כוס מים
50 גרם חמאה
מנה מצוינת מפי השף עומר מילר ("על השולחן", "חדר אוכל").
שכבה 1 – חצילים
1 חציל גדול
רבע כוס שמן זית
מעט מלח גס
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משמנים קלות ומפזרים מלח גס. מסדרים על נייר אפיה ואופים בתנור על 180 מעלות למשך 25 דקות.
שכבה 2 – עגבניות
6 עגבניות תמר קלופות
12 עלי מרווה
12 עלי בזיליקום
3 שיני שום
לתיבול: שמן זית, מלח גרוס, פלפל שחור, פלפל שאטה גרוס
פורסים את העגבניות לחצי. מסדרים על נייר אפייה ומניחים מעל כל חצי עגבניה בזיליקום, עליו מרווה ועליו פרוסות שן שום. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, מעט שמן זית, מעט שאטה גרוס. אופים על 180 מעלות למשך חצי שעה. מברישים שום בשמן זית ואופים עוד 30 דקות.
שכבה 3 – ביצים
5 ביצים קשות מבושלות במי מלח וקלופות.
לקרם תרד: 1 ק"ג תרד, 50 גרם פרמזן, 1 שן שום
מלח פלפל
1 כוס מים
50 גרם חמאה
מאדים את העלים בחמאה, קוצצים עם השום מלח ופלפל. מוסיפים פרמזן.
מרכיבים את שכבות הלזניה
בתבנית פיירקס שקופה ומשומנת בחמאה, מניחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות פומדורו. עליו מניחים דפי לזניה, פרוסות חצילים ובצדדים מניחים רבעי ביצה ופרוסות מוצרלה. מוסיפים עוד רוטב עגבניות ואז דף פסטה לזניה.
שכבה שנייה: קרם תרד, עגבניות צלויות, מוצרלה, דף פסטה.
שכבה שלישית: רוטב עגבניות, מוצרלה, חמאה ופרמזן.
אופים שעה, מוציאים ואז מגרדים עוד מוצרלה.