שסטוביץ לזניה דלעת ותרד

לזניה דלעת ותרד

לזניה חגיגית ומושקעת, עם שכבות של דלעת, תרד ורוטב בשמל
(ציון 95)

ל 6 מנות 

לדלעת:  

500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות 

1 כף שמן זית 

3 שיני שום שלמות, בקליפתן

מלח, פלפל שחור 

2 כפות עלי טימין

לתרד:

1 בצל, קצוץ 

3 שיני שום, כתושות 

מעט שמן לטיגון 

300 גרם עלי תרד קצוצים

500 גרם גבינת ריקוטה

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת 

1 חלמון ביצה 

מלח, פלפל

לרוטב בשמל:

40 גרם חמאה

40 גרם קמח לבן 

4 כוסות חלב  

מלח, פלפל 

קורט אגוז מוסקט

300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת  

 

אופן הכנה

1.      מחממים תנור על 180 מעלות 

2.      מכינים את הדלעת: מניחים את קוביות הדלעת והשום בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. אופים 35-40 דקות עד שהדלעת מתרככת היטב. מועכים את הדלעת לפירה. מוצאים את שיני השום שהתרככו מקליפתם, מועכים ומוסיפים למסה של הדלעת. מוסיפים מלח, פלפל ואת הטימין ומניחים בצד.  

3.      מכינים את התרד: במחבת מחממים מעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות עד ריכוך, מוסיפים את שיני השום ועלי התרד, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים עד שנפח העלים יורד והנוזלים במחבת נעלמים. מעבירים לקערה. מצננים (אם יש נוזלים, סוחטים אותם). מוסיפים גבינת ריקוטה, חלמון ופרמזן. 

4.      מכינים את הבשמל: בסיר מחממים חמאה, מוסיפים קמח וטורפים היטב במשך 2 דקות. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים (דואגים לטרוף היטב שלא יווצרו גושים). מבשלים עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. מסירים מהאש. 

5.      מחממים תנור ל-180 מעלות.

6.      מרכיבים את הלזניה: בתבנית אפייה עמוקה מורחים שכבה דקה של רוטב הבשמל. מניחים את דפי הלזניה. מפזרים שכבה של מלית התרד והריקוטה ומפזרים מעט גבינת מוצרלה. מניחים שכבת דפי לזניה ומורחים מעל את כל מלית הדלעת מפזרים מרוטב הבשמל ומניחים מעל דפי לזניה.

7.      מפזרים את שכבה שניה ואחרונה של מלית התרד מפזרים מעט גבינת מוצרלה. מניחים מעל דפי לזניה. מפזרים מעל הדפים את יתרת רוטב הבשמל ומפזרים מעל את יתרת גבינת המוצרלה. 

8.      מכסים את התבנית ברדיד אלומניום ואופים 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד  15 דקות.

 

 

הירשמו לניוזלטר!
רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

 
טואלטיקה
עדכונים שוטפים
על עולם טיפוח
הפרט והבית
בחר
 
יופי וקוסמטיקה
עדכונים שוטפים על
החדש והנוצץ
ופעילויות שאתם
חייבים לדעת עליהן
בעולם היופי
בחר
 
מזון
עדכונים חמים על
מוצרים חדשים,
פעילויות מדליקות
ומתכונים שווים בעולם
הקולינריה
בחר
 
קמעונאים
עדכונים שוטפים על
מוצרים חדשים,
פעילויות שיווקיות
ומידע קמעונאי חשוב
בחר

* ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
 קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

הרשמו לניוזלטר