טארט גבינה וניל ושני סוגי שוקולדים של אסטלה
מתכון לתבנית טארט בקוטר 24, גובה 3 ס"מ
לבצק פריך קקאו
240 גרם קמח
80 גרם סוכר (כ-5 וחצי כפות)
180 גרם חמאה
1 חלמון
25 גרם קקאו (2.5 כפות)
מלית גבינה עם שוקולד לבן
225 גרם שוקולד לבן
75 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינה 9%
1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל אמיתי
3 ביצים גדולות (190 גר'), טרופות
גרידה מ-1 לימון
לגנאש שוקולד מריר- אופציונאלי
120 גרם שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה (כחצי חבילה)
1. מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים את כל הרכיבים עד לקבלת בצק.
2. מעבירים למקרר לשעתיים.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
1. מכניסים לתנור לאפייה עיוורת לכ-15 דקות. (רצוי להניח מעל הבצק משקולות אפייה או קטניות יבשות ).
5. מכינים את מלית הגבינה: ממיסים בבן מארי שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מצננים.
6. מחממים תנור ל-160 מעלות.
7. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינה ופודינג. מוסיפים ביצים, גרידת לימון ואת התערובת שוקולד לבן-שמנת המומסת.
8. יוצקים לתוך הטארט החצי אפוי ואופים מיד. לאחר כ-15 דקות פותחים את דלת התנור להורדת חום התנור, מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
9. כדי לדעת אם הטארט מוכן, נוגעים ביד על פני שטח העוגה. אם הקרום לא נדבק ליד והעוגה בקושי רוטטת – הטארט מוכן.
10. מכינים את הגנאש (אופציונאלי): מרתיחים שמנת מתוקה בסיר. שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר. מצננים ומצפים את העוגה.