חמין מקרוני
מצרכים
1 חבילה (500 גרם) ספגטי מס' 9 בוקטיני "ברילה"
3 כרעי עוף מחולקות (או 8 שוקי עוף)
3 תפוחי אדמה גדולים – קלופים וחתוכים וטבעות עבות
10 שיני שום שלמות
1 צנצנת רוטב פומודורו "ברילה"
מלח ופלפל שחור
במקום חמין עם קטניות נסו את הגרסה שלנו לחמין מקרוני – מעדן!
הכנה
1. מבשלים את הבוקטיני בסיר גדול עם מים רותחים. מורידים מהאש שתי דקות לפני הזמן המצויין על האריזה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים שמן בסיר גדול (רצוי מברזל יצוק), שיכול להיכנס לתנור. משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים. מכבים את האש.
3. מסננים את הבוקטיני ומעבירים לקערה. יוצקים את רוטב הפומודורו על הבוקטיני, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
4. מרכיבים את החמין: בתחתית הסיר מניחים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה. מעליהן יוצקים מחצית מהבוקטיני ומפזרים את שיני השום השלמות. מסדרים מעל את חלקי עוף, מתבלים במלח ופלפל. מעל העוף יוצקים את שארית הבוקטיני ומהדקים.
5. מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך הלילה (או 8 שעות לפחות). כדי למנוע מהשכבה העליונה של הפסטה להתייבש מומלץ לכסות את הפסטה בנייר אפייה ולהדק.
6. להגשה – הופכים את הסיר על מגש גדול ואוכלים בתאבון.