שסטוביץ איך מייצרים חרדל?

איך מייצרים חרדל?

04-02-2015

החרדל הוא צמח חד שנתי ממשפחת המצליבים, שגדל בעיקר באזור הים התיכון. יש כ-40 סוגי צמחים, ביניהם חרדל שחור וארומתי, חרדל לבן ועוד. בקולינריה משתמשים בשני סוגי זרעים המשמשים בתעשיית ממרח החרדל: זרעי חרדל לבן (בלטינית:  sinapis alba וזרעי כרוב שחור brassica nigra). את ממרח החרדל מכינים לרוב מתערובת של שני סוגי הזרעים, וטעמם השונה של הממרחים השונים, מקורו ביחס הכמותי של סוגי הזרעים בממרח. לזרעי החרדל השלמים אין את הטעם האופייני של החרדל, וטעם זה משתחרר רק עם כתישתם לאבקה.

 

המתכון של החרדל כפי שהוא מוכר לנו כיום מכיל: זרעי חרדל, חומץ, מים ומלח – וכורכום שמעניק לו את הצבע הצהוב העז. הטעם החריף משתחרר בעת תהליך הטחינה. לקבלת ממרח חרדל גרגרי מוסיפים לאבקת החרדל זרעים כתושים שהושרו למשך הלילה בחומץ. מומלץ לשמור חרדל בקירור, כדי לשמור על החריפות.

 

עיצוב הצנצנות. באופן מעניין, משחר ימי החרדל הוא היה נתון בצנצנות מעוצבות. זה התחיל בכדי חרס מאוירים, קרמיקה, ונגמר בכוסות שהופכות לשימושיות בתום השימוש.

    הירשמו לניוזלטר!

    רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
    רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

    טואלטיקה
    עדכונים שוטפים
    על עולם טיפוח
    הפרט והבית
    בחר
    יופי וקוסמטיקה
    עדכונים שוטפים על
    החדש והנוצץ
    ופעילויות שאתם
    חייבים לדעת עליהן
    בעולם היופי
    בחר
    מזון
    עדכונים חמים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות מדליקות
    ומתכונים שווים בעולם
    הקולינריה
    בחר
    קמעונאים
    עדכונים שוטפים על
    מוצרים חדשים,
    פעילויות שיווקיות
    ומידע קמעונאי חשוב
    בחר

    * ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד

    קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.

    קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיותולתקנון החברה.
    היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

    הרשמו לניוזלטר