איך מייצרים חרדל?
החרדל הוא צמח חד שנתי ממשפחת המצליבים, שגדל בעיקר באזור הים התיכון. יש כ-40 סוגי צמחים, ביניהם חרדל שחור וארומתי, חרדל לבן ועוד. בקולינריה משתמשים בשני סוגי זרעים המשמשים בתעשיית ממרח החרדל: זרעי חרדל לבן (בלטינית: sinapis alba וזרעי כרוב שחור brassica nigra). את ממרח החרדל מכינים לרוב מתערובת של שני סוגי הזרעים, וטעמם השונה של הממרחים השונים, מקורו ביחס הכמותי של סוגי הזרעים בממרח. לזרעי החרדל השלמים אין את הטעם האופייני של החרדל, וטעם זה משתחרר רק עם כתישתם לאבקה.
המתכון של החרדל כפי שהוא מוכר לנו כיום מכיל: זרעי חרדל, חומץ, מים ומלח – וכורכום שמעניק לו את הצבע הצהוב העז. הטעם החריף משתחרר בעת תהליך הטחינה. לקבלת ממרח חרדל גרגרי מוסיפים לאבקת החרדל זרעים כתושים שהושרו למשך הלילה בחומץ. מומלץ לשמור חרדל בקירור, כדי לשמור על החריפות.
עיצוב הצנצנות. באופן מעניין, משחר ימי החרדל הוא היה נתון בצנצנות מעוצבות. זה התחיל בכדי חרס מאוירים, קרמיקה, ונגמר בכוסות שהופכות לשימושיות בתום השימוש.