אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז
מרכיבים:
5 כפות שמן זית
4 בצלים חתוכים לרצועות
2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה
כף שטוחה כורכום
כפית כמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה של מאסטר שף
חצי כוס טריאקי של מאסטר שף
2 כוסות גזר גמדי
3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל
כוס יין לבן
1 כוס אורז בסמטי מאסטר שף
2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)
חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה
אופן ההכנה:
-
בבסיר רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה.
-
מוסיפים את הבשר, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי, מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה.
-
מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).
-
לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות. מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.