שסטוביץ אקדמיה ברילה – אמנות הגסטרונומיה האיטלקית

אקדמיה ברילה – אמנות הגסטרונומיה האיטלקית

03-02-2015

נדמה לכם שאתם יודעים להכין פסטה כהילכתה? חכו שתגיעו ל"אקדמיה ברילה" בעיר פארמה

 

הקורסים הקולינריים של "אקדמיה ברילה" בעיר פארמה מתאימים לכל חובבי האוכל בעולם. תמצאו כאן שפים, מומחי גסטרונומיה, ובעיקר חובבי בישול שבאים להתמקצע ולהכיר מקרוב את עולם הבישול האיטלקי האיכותי.

 

רוברטו באסי, השף שעומד בראש האקדמיה, נוהג להסתובב עם צוות שפים בכל האזורים החקלאיים של איטליה – טוסקנה, בולוניה, מילאנו או נאפולי – בחיפוש אחרי חומרי גלם מעולים שמקבלים את חותמת "אקדמיה ברילה". בכניסה לבית הספר לבישול תגלו מדפים עם שמני זית איכותיים, לצד ארטישוקים, צלפים, חומץ, מלח ותבלינים מקומיים. הכול באיכות עילאית.

 

כשחושבים ברילה, חושבים על פסטה מובחרת יבשה של המותג מספר 1 באיטליה. אבל באקדמיה שבפארמה מרחיבים את גבולות הבישול ולומדים להכין פסטה ביתית כמו כל מאמא איטלקית, תבשילים חורפיים מסורתיים, פיצות ופוקאצ'ות ביתיות, קינוחים קלאסיים ועוד. המרכז שם לעצמו כמטרה לשמר את ההיסטוריה המפוארת של הבישול האיטלקי, עם דגש על חומרי גלם מעולים. כאן לומדים איך לבשל נכון פסטה יבשה, איך להכין פסטה טרייה, אבל גם איך להתאים להם רוטב נכון, ומה הטעם של שמן כתית מעולה, מתכונים לפי אזורים, המבנה הייחודי של ארוחה איטלקית ועוד.

 

סגל המורים כולל את השפים המובילים באיטליה, שמשקפים את החזון של ברילה: כבוד למסורת האיטלקית ופרשנות מודרנית ועכשווית.

 

הקורס מתנהל בשפה האנגלית, ומכנס אליו חובבי בישול מכל העולם. השיעורים הפרונטליים מתקיימים באודיטוריום עם במה מרכזית שהיא מטבח קטן, כשהקירות מסביב מקושטים בתחריטים עתיקים של בישול פסטה. יש 16 מטבחים מודרניים, עמדות הבישול מקצועיות ומסכי לד, ובסוף כל יום בישול יושבים ביחד ואוכלים, בלווית מתאבנים מקומיים ויין קליל ונחמד. מתאבנים? כאן בפארמה כל ארוחה נפתחת בגושי פרמזן גדולים ורצועות דקיקות של פרושוטו. גם העיר מסביב מספקת חוויה גסטרונומית מרתקת, עם ברים אופנתיים ובתי קפה עם אספרסו משובח. בית המלון נמצא במרחק של הליכה קצרה מ"האקדמיה" והאווירה מסביב נינוחה כמו שאיטלקים יודעים (עם קניון גדול ממש קרוב…).

 

ברגעים שקטים, כשיתחשק לכם לשבת לשבת על כוס אספרסו בנחת, מומלץ להיכנס לספרייה של האקדמיה. הספרייה כוללת 10,000 ספרים על בישול איטלקי מכל העולם (כולל כמה ספרים על מסורות בישול של יהודי איטליה). בנוסף תמצאו כאן את האוסף הגדול ביותר של תפריטים. תפריטי מסעדות בני 300 שנה ויותר…

 

מפגש של יופי ותרבות: הקורס מתקיים באקדמיה ברילה שבעיר פארמה. כאן נולד הפרמזן, ובגבעות הירוקות החובקות את העיר תמצאו יקבים קטנים, יצרני פרשוטו וחומץ בלסמי. כאן גם נולד ורדי, והעיר  מתגאה בבית אופרה מרהיב, כנסיות יפות ועוד הרבה פינות קסומות.

 

שבוע של שכרון חושים – שבוע לדוגמה:

 

קורס שבועי – אקדמיה ברילה

 

שני

שלישי

רביעי

חמישי

שישי

שבת

 

 

בוקר

 

מבוא להיסטוריה של הגסטרונומיה האיטלקית

 

 

 

 

שיעור בישול מעשי תוך התמקדות בפסטה ורטבים

 

שיעור בישול מעשי על אנטיפסטי איטלקי

 

שיעור בישול מעשי על מנות עיקריות על בסיס בשר

 

שיעור בישול מעשי על לחם – פיצה ופוקצ'ה

 

 

סיור גורמה באתרי ייצור: פרמג'אנו רג'אנו, פרושוטו די פארמה וחומץ בלסמי מסורתי (במודנה)

 

 

אחה"צ

 

טעימת מרכיבים איטלקיים בסיסיים

 

 

 

שיעור בישול מעשי על מנות ראשונות אחרות, ריזוטו, פולנטה וניוקי

 

 

שיעור בישול מעשי על מנות עיקריות על בסיס דגים

 

שיעור בישול מעשי על מנות אחרונות

 

בסוף ההשתלמות תוענק תעודת "מומחה במטבח האיטלקי".

הירשמו לניוזלטר!
רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

 
טואלטיקה
עדכונים שוטפים
על עולם טיפוח
הפרט והבית
בחר
 
יופי וקוסמטיקה
עדכונים שוטפים על
החדש והנוצץ
ופעילויות שאתם
חייבים לדעת עליהן
בעולם היופי
בחר
 
מזון
עדכונים חמים על
מוצרים חדשים,
פעילויות מדליקות
ומתכונים שווים בעולם
הקולינריה
בחר
 
קמעונאים
עדכונים שוטפים על
מוצרים חדשים,
פעילויות שיווקיות
ומידע קמעונאי חשוב
בחר

* ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
 קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

הרשמו לניוזלטר