שסטוביץ עוגת תפוחים מתובלת

עוגת תפוחים מתובלת

עוגה טבעונית (פרווה) עשירה ומתובלת, מתאימה במיוחד לראש השנה
(ציון 95)

לעוגה בקוטר 20 ס"מ

2 תפוחים בינוניים, קלופים

3 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות זרעי פשתן טחון

1/3 כוס מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו

1 כף חומץ 5%

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)

חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה

אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים קלויים

סילאן

 

מתכון וצילום: אולגה טוכשר

 

אופן הכנה:

1.     מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

2.     מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.

3.     מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.

4.     מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.

5.     מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.

6.     מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.

7.     מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.

8.     מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.

9.     זורים מעט אבקת סוכר, מפזרים שקדים ומגישים עם סילאן.

 

 

הערות:

  •  אפשר להשתמש בכל משקה צמחי שאוהבים.
  •  אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
  •  הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
  • השתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, ואופשר להשמיט אותם מהמתכון.

 

הירשמו לניוזלטר!
רוצים להתעדכן בכל הקופונים והמבצעים על כל החדש והנוצץ בעולם הקוסמטיקה והטיפוח?
רוצים לשמוע על כל המתכונים והטיפים הכי מיוחדים וטעימים בעולם הקולינריה? הירשמו עכשיו!

 
טואלטיקה
עדכונים שוטפים
על עולם טיפוח
הפרט והבית
בחר
 
יופי וקוסמטיקה
עדכונים שוטפים על
החדש והנוצץ
ופעילויות שאתם
חייבים לדעת עליהן
בעולם היופי
בחר
 
מזון
עדכונים חמים על
מוצרים חדשים,
פעילויות מדליקות
ומתכונים שווים בעולם
הקולינריה
בחר
 
קמעונאים
עדכונים שוטפים על
מוצרים חדשים,
פעילויות שיווקיות
ומידע קמעונאי חשוב
בחר

* ניתן לבחור יותר מניוזלטר אחד
 קראתי ואני מסכים לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה. היני מאשר קבלת חומר פרסומי.
קראתי ואני מסכימ/ה לתנאי הפרטיות ולתקנון החברה.
היני מאשר/ת קבלת חומר פרסומי.

הרשמו לניוזלטר