סלט אנטיפסטי עם קרוטונים | מאת מאיר בולקה
15 דקות הכנה, דרגת קושי קלה
מצרכים
2 בטטות חתוכות לפלחים גסים
2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
1 כרובית מפורקת לפרחים
1 גזר חתוך לקוביות גדולות
1 בצל חתוך לקוביות גסות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות דבש
1 כף חרדל
צנצנת קטנה של אנשובי מובחרים
שקית קרוטונים לסלט "מאסטר שף" בתיבול עגבניות ובזיליקום
שלבי ההכנה:
מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. את כל הירקות מכניסים לקערה ויוצקים חצי מכמות שמן הזית. עושים עיסוי קל לכל הירקות. מפזרים מעט מלח גס ומכניסים את הכל למחבת.
מקפיצים במשך כ-3 דקות עד שכל הירקות קיבלו צריבה קלה. מוסיפים את הקרוטונים להקפצה אחרונה ומכבים את האש.
מכינים רוטב מהדבש, השמן זית שנשאר והחרדל.
מעבירים את כל הירקות לכלי הגשה.
מניחים מעל את דגי האנשובי ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד .